Pedicure behandeling bij voetklachten

Pedicurezorg

Pedicurezorg

Voetverzorging is geen overbodige luxe. Er zijn talloze redenen denkbaar om aandacht te besteden aan uw voeten. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van pijnklachten bij het sporten, een staand beroep of een medische aandoening zoals diabetes of reuma. Onze medisch pedicures en pedicures met een diabetische of reumatische aantekening staan daarom voor u klaar. Voetencentrum Wender werkt samen met pedicures door heel Nederland.

Nagels knippen medisch pedicure

Wat is een pedicure?

Een pedicure verzorgt de voeten van mensen met alledaagse voetproblemen, zoals eeltvorming, likdoorns, verdikte nagels, schimmelnagels, zweetvoeten en kloven. De pedicure kan daarnaast advies geven over geschikte schoenen, persoonlijke hygiëne en huidverzorging.

Vind een podotherapeut in uw buurt

Wat is een medisch pedicure?
Verwijderen van eelt pedicure

Wat is een medisch pedicure?

Medisch pedicures hebben naast de basisopleiding tot pedicure de studie ‘Medisch Pedicure’ afgerond. Hierdoor is een medisch pedicure bevoegd om naast de diabetische- en reumatische voet, ook andere soorten risicovoeten te behandelen. Dit zijn bijvoorbeeld risicovoeten die ontstaan zijn door hart- en vaatziekten, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarnaast heeft een medisch pedicure de beschikking over speciale technieken, zoals nagelbeugels, nagelreparatie en anti-druktechnieken. De medisch pedicure is in die zin dus breder opgeleid dan een pedicure met een aantekening.

Wat is een pedicure met een aantekening diabetische of reumatische voet?

Wat is een pedicure met een aantekening diabetische of reumatische voet?

Pedicures met een aantekening diabetische- of reumatische voet hebben naast de basisopleiding tot pedicure een cursus gevolgd, waardoor zij gespecialiseerd zijn in het behandelen van deze risicovoeten.

nagels fraisen pedicure
Medisch pedicures bij Voetencentrum Wender
nagels fraisen pedicure

Medisch pedicures bij Voetencentrum Wender

Alle pedicures die bij Voetencentrum Wender zijn aangesloten, werken nauw samen met onze podotherapeuten en andere disciplines. Bij ernstige klachten of specifieke aandoeningen, zal de pedicure u gericht doorverwijzen naar een podotherapeut of huisarts. Alle pedicures die bij Voetencentrum Wender zijn aangesloten, staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Pedicures van ProCERT en zijn aangesloten bij ProVoet.

Vind een pedicure

Zo verzorgt u uw voeten

Zo verzorgt u uw voeten

Door regelmatig aandacht te schenken aan de verzorging van uw voeten, blijven ze zo lang mogelijk in gezonde conditie. Hieronder hebben wij voor u een aantal tips op een rij gezet die u kunnen helpen bij het verzorgen van uw voeten.

Was uw voeten dagelijks: was uw voeten dagelijks, het liefst zonder zeep. Droog uw voeten vervolgens goed af, ook tussen de tenen.

Voetcrème: gebruik een voetcrème om uw huid soepel en in conditie te houden.

Knip uw teennagels: knip uw teennagels op de juiste manier. Knip uw teennagels niet rond en niet te kort en knip geen hoekjes af, om ingegroeide teennagels te voorkomen.

Goede en schone kousen of sokken: trek elke dag een paar schone sokken aan om schimmelinfecties te voorkomen.

Vergoeding voor pedicurezorg

Vergoeding voor pedicurezorg

Heeft u te maken met voetproblemen die ontstaan zijn door diabetes of reuma? In sommige gevallen kunt u dan uw pedicurebehandelingen vergoed krijgen bij de zorgverzekeraar. De pedicure waarbij u onder behandeling bent moet dan een medisch pedicure zijn of een aantekening diabetische- of reumatische voet in bezit hebben en ingeschreven staan in het Kwaliteitsregister voor Pedicures. Het is goed om te weten dat alle pedicures die zijn aangesloten bij Voetencentrum Wender, voldoen aan deze eisen.

Wilt u een afspraak maken?