Pedicure

Voetverzorging is geen overbodige luxe. Er zijn talloze redenen denkbaar om aandacht te besteden aan uw voeten. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van pijnklachten bij het sporten, een staand beroep of een medische aandoening zoals diabetes of reuma. Onze medisch pedicures en pedicures met een diabetische of reumatische aantekening staan daarom voor u klaar. Voetencentrum Wender werkt daarnaast samen met pedicures door heel Nederland.

Wat is een pedicure?

Een pedicure verzorgt de voeten van mensen met alledaagse voetproblemen, zoals eeltvorming, likdoorns, verdikte nagels, schimmelnagels, zweetvoeten en kloven. De pedicure kan daarnaast advies geven over geschikte schoenen, persoonlijke hygiëne en huidverzorging.

Wat is een medisch pedicure?

Medisch pedicures hebben naast de basisopleiding tot pedicure de studie ‘Medisch Pedicure’ afgerond. Hierdoor is een medisch pedicure bevoegd om naast de diabetische- en reumatische voet, ook andere soorten risicovoeten te behandelen. Dit zijn bijvoorbeeld risicovoeten die ontstaan zijn door hart- en vaatziekten, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarnaast heeft een medisch pedicure de beschikking over speciale technieken, zoals nagelbeugels, nagelreparatie en anti-druktechnieken. De medisch pedicure is in die zin dus breder opgeleid dan een pedicure met een aantekening.

Wat is een pedicure met een aantekening diabetische of reumatische voet?

Pedicures met een aantekening diabetische- of reumatische voet hebben naast de basisopleiding tot pedicure een cursus gevolgd, waardoor zij gespecialiseerd zijn in het behandelen van deze risicovoeten.

Medisch pedicures bij Voetencentrum Wender

Onze pedicures werken nauw samen met onze podotherapeuten en andere disciplines. Bij ernstige klachten of specifieke aandoeningen, zal de pedicure u gericht doorverwijzen naar een podotherapeut of huisarts. Al onze pedicures staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Pedicures van ProCERT en zijn aangesloten bij ProVoet.

Symbool teamwork
Bekijk hier met welke pedicures
Voetencentrum Wender samenwerkt!

Een afspraak maken met een van onze specialisten?

Wij zijn aangesloten bij: