Wielrennen Podotherapeut analyse

Pijn bij fietsen?

Pijn bij fietsen?

Pijn bij het fietsen is een veelvoorkomend probleem. Zowel recreatieve- als topsporters krijgen ermee te maken. De pijnklachten doen zich vaak voor in de vorm van brandende voeten, slapende voeten, pijn in de knie of pijn in de rug. Soms is de pijn zo hevig dat u niet verder kunt fietsen en dat kan een behoorlijke tegenvaller zijn bij het behalen van uw doelen. Lees op deze pagina alles over ons Fietsspreekuur.

Analyse voor wielrennen podotherapeut

Het Fietsspreekuur

Veel mensen geven aan pijnklachten te hebben tijdens het wielrennen of mountainbiken. Voor deze mensen hebben we een speciaal Fietsspreekuur geopend. Sportpodotherapeut Mark Schreurs voert een uitgebreide analyse uit, waarbij met behulp van geavanceerde 3D Marker-Tracking technologie een beeld gemaakt wordt van uw beweegpatroon op de fiets. Op basis daarvan geeft Mark een advies op maat en kan hij u van uw klachten af helpen, bijvoorbeeld in de vorm van een podotherapeutische inlay, een (fiets)schoenadvies of een aanpassing van uw fietsschoenen.

Partnership Team DSM-Firmenich PostNL

Partnership Team DSM-Firmenich PostNL

Voetencentrum Wender is officieel partner van Team DSM-firmenich PostNL. Deze professionele wielerploeg, onder andere bekend van topsporters zoals Romain Bardet en Warren Barguil wordt voorzien van de nieuwste innovaties van Voetencentrum Wender. De ploeg, bestaande uit circa 50 renners, wordt door ons voorzien van de juiste voetzorg, adviezen en sport-inlays.

Lees meer over ons partnership

Veelvoorkomende pijnklachten bij het fietsen
voetonderzoek fietsspreekuur

Veelvoorkomende pijnklachten bij het fietsen

Heeft u pijn tijdens het wielrennen of mountainbiken? Hieronder geven we een aantal voorbeelden van veelvoorkomende pijnklachten tijdens het fietsen. Ervaart u een van deze klachten? Maak dan een afspraak op het Fietsspreekuur bij Mark Schreurs.

Maak nu een afspraak

Rugpijn bij het fietsen

Rugpijn bij het fietsen

Rugpijn tijdens het fietsen wordt vaak ervaren in de lage rug. Pijn in de rug staat regelmatig in verhouding met lichamelijke oorzaken. Denk hierbij aan een beenlengteverschil, de beweeglijkheid van de wervelkolom en de coördinatie van de rug- en buikspieren (de zogenoemde Core Stability). Wanneer de rugpijn geen lichamelijke oorzaak heeft is het vaak overbelasting die de pijn in de rug doet opspelen. Een pijnlijke rug tijdens het fietsen is vaak goed te verhelpen door een behandelplan van de podotherapeut, bijvoorbeeld door het aanmeten van podotherapeutische inlays of door het opnieuw afstellen van de fiets.

Video: knieklachten
Steunzolen voor partner Team DSM-firmenich PostNL

Video: knieklachten

In de video vertelt Lorena Wiebes over het belang van de combinatie tussen een goede bikefit en de inlays van Voetencentrum Wender om blessures en klachten te voorkomen.

”Voor mij zijn de zooltjes erg belangrijk, omdat ik in het verleden nogal wat knieklachten had. De zooltjes van Wender geven mij goede ondersteuning tijdens het fietsen, waardoor die klachten zijn verdwenen.”

Video: zolen voor beginnende fietsers

Video: zolen voor beginnende fietsers

Cees vertelt in de video over zijn begeleiding bij het aanmeten van inlays en wat het belang hiervan is voor het voorkomen van klachten. Maar ook wat het belang hiervan is voor beginnende fietsers.

”Je hebt vijf steunpunten op je fiets, je twee handen, je twee voeten en je zadel. Dus als je problemen krijgt met je knieën of je heupen, is de kans heel groot dat dit vanuit je voeten komt. Ook als je nog geen klachten hebt en dit wilt voorkomen, kan een zooltje daar goed bij helpen.” 

Vergoeding van het Fietsspreekuur

Vergoeding van het Fietsspreekuur

Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaat dus niet ten koste van uw eigen risico. Raadpleeg uw polis of bekijk ons vergoedingenoverzicht om te zien of u in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vergoeding.

Bekijk het vergoedingoverzicht

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?
Anderen bekeken ook