Pijn bij het fietsen? Dit kunt u eraan doen.

Pijn bij het fietsen is een veelvoorkomend probleem. Zowel recreatieve- als topsporters krijgen ermee te maken. De pijnklachten doen zich vaak voor in de vorm van brandende voeten, slapende voeten, pijn in de knie of pijn in de rug. Soms is de pijn zo hevig dat u niet verder kunt fietsen en dat kan een behoorlijke tegenvaller zijn bij het behalen van uw doelen. Lees op deze pagina alles over ons Fietsspreekuur.

Altijd een stap verder.

Het Fietsspreekuur

Veel mensen geven aan pijnklachten te hebben tijdens het wielrennen of mountainbiken. Voor deze mensen hebben we een speciaal Fietsspreekuur geopend. Sportpodotherapeut Mark Schreurs voert een uitgebreide analyse uit, waarbij met behulp van geavanceerde 3D Marker-Tracking technologie een beeld gemaakt wordt van uw beweegpatroon op de fiets. Op basis daarvan geeft Mark een advies op maat en kan hij u van uw klachten af helpen, bijvoorbeeld in de vorm van een podotherapeutische inlay, een (fiets)schoenadvies of een aanpassing van uw fietsschoenen.

Wilt u een afspraak maken?

Partnership Team DSM

Voetencentrum Wender is officieel partner van Team DSM. Deze professionele wielerploeg, onder andere bekend van topsporters zoals Wilco Kelderman, Cees Bol, Søren Kragh Andersen en Jai Hindley, wordt voorzien van de nieuwste innovaties van Voetencentrum Wender. De ploeg, bestaande uit circa 50 renners, wordt door ons voorzien van de juiste voetzorg, adviezen en sport-inlays. 

Lees meer over ons partnership

Veelvoorkomende pijnklachten bij het fietsen

Heeft u pijn tijdens het wielrennen of mountainbiken? Hieronder geven we een aantal voorbeelden van veelvoorkomende pijnklachten tijdens het fietsen. Ervaart u een van deze klachten? Maak dan een afspraak op het Fietsspreekuur bij Mark Schreurs.

Fietsspreekuur Mark Schreurs

Slapende voeten: Lucinda Brand

Na een lange dag fietsen kunnen fietsers last krijgen van slapende voeten. De grootste oorzaak voor slapende voeten bestaat uit drukplekken op de voorvoet. Daarnaast kunnen een verkeerde schoenmaat of te weinig doorbloeding door de zool een oorzaak zijn voor slapende voeten. De podotherapeut kan drukplekken helpen verminderen door bijvoorbeeld het aanmeten van podotherapeutische inlays. Inlays helpen bij het verdelen van de druk in de voeten waardoor het slapende gevoel in de voeten zal verminderen of worden verholpen.

Rugpijn bij het fietsen

Rugpijn tijdens het fietsen wordt vaak ervaren in de lage rug. Pijn in de rug staat regelmatig in verhouding met lichamelijke oorzaken. Denk hierbij aan een beenlengteverschil, de beweeglijkheid van de wervelkolom en de coördinatie van de rug- en buikspieren (de zogenoemde Core Stability). Wanneer de rugpijn geen lichamelijke oorzaak heeft is het vaak overbelasting die de pijn in de rug doet opspelen. Een pijnlijke rug tijdens het fietsen is vaak goed te verhelpen door een behandelplan van de podotherapeut, bijvoorbeeld door het aanmeten van podotherapeutische inlays of door het opnieuw afstellen van de fiets.

Brandende voeten: Wilco Kelderman

Veel fietsers hebben last van brandende voeten. Vooral bij het klimmen wordt de druk op de voorvoet zo groot, dat een brandende pijn ontstaat. Vaak wordt dit veroorzaakt door een ontsteking van de sesambeentjes, die zich onder het grote teengewricht bevinden. De podotherapeut kan er met behulp van bijvoorbeeld een podotherapeutische inlay voor zorgen dat de druk in de voet beter verdeeld wordt en de klachten zullen afnemen.

Vergoeding van het Fietsspreekuur

Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaat dus niet ten koste van uw eigen risico. Raadpleeg uw polis of bekijk ons vergoedingenoverzicht om te zien of u in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vergoeding.

Bekijk het vergoedingenoverzicht

Anderen bekeken ook:

Wij zijn aangesloten bij: