Is de podotherapeut geopend tijdens de lockdown?

Ja, de podotherapiepraktijk is open. De praktijk is toegankelijk tijdens de lockdown, omdat de podotherapeut valt onder de medische contactberoepen.

Altijd een stap verder.

Uitzondering voor medische contactberoepen

Sinds de lockdown in Nederland van kracht is, krijgen we veel vragen over de toegankelijkheid van de podotherapeut. Veel bedrijven hebben de deuren moeten sluiten, maar het is niet altijd duidelijk welke bedrijven nou wel en welke niet toegankelijk zijn. Niet-medische contactberoepen zoals masseurs en kappers mogen op dit moment bijvoorbeeld geen klanten helpen. Voor medische contactberoepen is een uitzondering gemaakt.

De uitzondering voor medische contactberoepen, waaronder de podotherapeut, is er om ervoor te zorgen dat de druk op de zorgsector zo laag mogelijk wordt gehouden. Het is goed om te weten dat u met lichamelijke klachten, ook tijdens de lockdown, terecht kunt bij de podotherapeut.

Wilt u een afspraak maken?

Coronamaatregelen in de podotherapiepraktijk

In onze praktijken worden de richtlijnen van het RIVM strikt opgevolgd. U treft onze behandelaars mogelijk met een gelaatsmasker, mondmasker, handschoenen en afhankelijk van de benodigde behandeling met overige beschermende kleding. Na ieder bezoek wordt de praktijk grondig gereinigd. Wij ontvangen u met een glimlach, maar schudden geen handen. Bekijk ook onze video over de maatregelen bij Voetencentrum Wender.

Wat doet de podotherapeut?

De podotherapeut is expert op het gebied van alles wat met lopen en staan te maken heeft. Behandelingen van een podotherapeut zijn met name gericht op het voorkomen en verhelpen van klachten in de heupen, benen, knieën, enkels en voeten. Veel mensen kennen de podotherapeut van steunzooltherapie, maar daarnaast worden veel andere therapieën toegepast. Denk daarbij aan (medical) taping, nagelbeugels, ortheses voor de tenen, trainingsadviezen en schoenadviezen. U kunt bij Voetencentrum Wender terecht voor klachten die u ervaart in het alledaagse leven, maar er zijn ook speciale spreekuren voor sporters, kinderen en mensen met diabetes of reuma.

Anderen bekeken ook:

Wij zijn aangesloten bij: