Podotherapie Studeren Opleiding

Podotherapie studeren?

Podotherapie studeren?

Weet je niet zeker of podotherapie iets voor jou is? Op deze pagina vertellen we meer over het mooie vak. We kunnen je in contact brengen met één van onze podotherapeuten, zodat je antwoord krijgt op al je vragen. En wil je een dagje meelopen? Dat kan! We laten je graag zien hoe leuk het werk als podotherapeut is. Ben je op zoek naar een leerwerkplaats? Ook dan kun je op deze pagina terecht.

Meld je aan voor de opleiding

Ik zoek een leerwerkplaats

Studeren podotherapie Saxion Fontys

Opleiding Podotherapie

De opleiding tot podotherapeut is een 4-jarige hbo studie. Deze kun je volgen bij Saxion Hogescholen in Enschede of bij de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Overweeg je een carrièreswitch? Dan is het ook mogelijk om een deeltijdopleiding te volgen.

 

Wat is podotherapie studeren?

Als podotherapeut help je mensen om gemakkelijker of beter te bewegen. Jouw focus ligt daarbij voornamelijk op het lopen en staan. Dat betekent dat je alles weet van de lage rug, heupen, benen, knieën, enkels en voeten. Anatomie, biomechanica en pathologie spelen een belangrijke rol.

studeren podotherapie
Waarom Podotherapie studeren?
studeren podotherapie

Waarom Podotherapie studeren?

De opleiding tot Podotherapeut biedt een uitstekende baangarantie in de gezondheidszorg. Met de toenemende bewustwording van het belang van voetgezondheid en de groeiende vergrijzing van de bevolking, is er een groeiende vraag naar gekwalificeerde podotherapeuten.

Wat doet een podotherapeut?

Wat doet een podotherapeut?

Als podotherapeut help je mensen om gemakkelijker of beter te bewegen. Jouw focus ligt daarbij voornamelijk op het lopen en staan. Dat betekent dat je alles weet van de lage rug, heupen, benen, knieën, enkels en voeten. Anatomie, biomechanica en pathologie spelen een belangrijke rol. Podotherapie is een vooruitstrevend vakgebied, waarbinnen veel geavanceerde technieken worden toegepast. Hierbij valt te denken aan 3D scans van de voet, high-speed cameraopnames van het beweegpatroon en drukmetingen.

Behandelmethoden
Drukmeting onder de voeten

Behandelmethoden

De podotherapeut past therapieën toe met behulp van podotherapeutische zolen, (medical) taping, schoenadviezen, (kracht)trainingsadviezen, ortheses en meer. Daarnaast vervul je als podotherapeut een belangrijke rol bij de behandeling van mensen met chronische ziektebeelden zoals diabetes en reuma. Hierbij wordt regelmatig de samenwerking gezocht met specialisten in het ziekenhuis, zoals vaatchirurgen, reumatologen, revalidatieartsen, orthopeden en internisten.

 

 

Leerwerktraject
Leerwerktraject podotherapie

Leerwerktraject

Hier vind je een video over het leerwerktraject. Zo krijg je een beeld van hoe jouw stage bij Voetencentrum Wender eruit kan zien, waarbij je een deeltijdopleiding volgt.

Deeltijdopleiding podotherapie
docent en student podotherapie

Deeltijdopleiding podotherapie

Zie je een carrièreswitch wel zitten, maar heb je niet de ruimte om je volledig te focussen op een voltijd hbo-opleiding? Voor de deeltijdopleiding podotherapie kun je terecht bij Fontys Hogeschool in Eindhoven, voor een zogenoemd ABL-traject. Je gaat dan in dienst bij een podotherapiepraktijk, terwijl je de opleiding podotherapie volgt. Je carrièreswitch begint dus direct wanneer je met de opleiding start!

De benodigde praktische vaardigheden en kennis doe je op in de podotherapiepraktijk waar je voor werkt. Een combinatie van zelfstudie, werkgroepen, practica en het werken in de praktijk maken dat jij alles leert van het beroep podotherapeut. Stap voor stap werk je met de praktijkbegeleider en een leercoach naar het eindniveau.

Aanmelden voor de deeltijdopleiding podotherapie
Heb je interesse in de deeltijdopleiding, dan kun je je hiervoor aanmelden bij Fontys. Voordat je dat doet, is het een vereiste dat je een leerwerkplaats hebt gevonden bij een podotherapiepraktijk om praktijkervaring op te doen en de juiste begeleiding te krijgen.

Vul je het formulier hieronder in, dan bespreken we met jou de mogelijkheden voor een leerwerkplaats bij Voetencentrum Wender.

Meld je aan!

Meld je aan voor de opleiding!

Meld je aan voor de opleiding!

Wil je je aanmelden voor de opleiding podotherapie? Of heb je vragen? Vul dan onderstaand contactformulier in. Als je aangeeft dat je meer informatie wilt, zorgen wij ervoor dat één van onze podotherapeuten contact met je opneemt om je meer te vertellen over podotherapie.

meld je aan voor studie podotherapie
meld je aan voor studie podotherapie

Aanmeldformulier

Aanmeldformulier

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?
Anderen bekeken ook