Behandeling

Een podotherapeut heeft de beschikking over een breed scala aan behandelmogelijkheden om allerlei soorten klachten te kunnen behandelen. Een bezoek aan de podotherapeut begint met een gesprek waarin duidelijk wordt welke klachten u heeft. Aan de hand van dit gesprek zal de podotherapeut een onderzoek doen naar het verloop en de oorzaak van uw klachten.

Het onderzoek

De podotherapeuten van Voetencentrum Wender werken met systemen die gebaseerd zijn op de nieuwste technologische ontwikkelingen. Zo wordt er gebruik gemaakt van een computergestuurd drukmeetsysteem om de druk onder uw voeten te meten en wordt er een 3D-scan van uw voet gemaakt. Met behulp van de gegevens die hieruit voortkomen is de podotherapeut in staat om klachtgerichte adviezen te geven en eventueel op maat gemaakte podotherapeutische steunzolen voor u te vervaardigen.

Drukmeting

Met een computergestuurd drukmeetplatform kan de podotherapeut een nauwkeurige analyse maken van de manier waarop u staat en beweegt. Vaak is een visuele analyse van uw stand en uw looppatroon niet voldoende. Het drukmeetplatform maakt een nauwkeurige meting van de drukverdeling onder uw voet tijdens het staan en het lopen. Zo is de podotherapeut in staat om nauwkeurig vast te stellen waar eventuele overdrukken zich bevinden. Op basis van deze gegevens kan een passend behandelplan voor u worden opgesteld.

Een afspraak maken met een van onze specialisten?

Wij zijn aangesloten bij: