Behandeling

Een podotherapeut heeft de beschikking over een breed scala aan behandelmogelijkheden om allerlei soorten klachten te kunnen behandelen. Een bezoek aan de podotherapeut begint met een gesprek waarin duidelijk wordt welke klachten u heeft. Aan de hand van dit gesprek zal de podotherapeut een onderzoek doen naar het verloop en de oorzaak van uw klachten.

Schimmelnagel of kalknagel

Een groot gedeelte van de bevolking heeft wel eens een schimmel- of kalknagel. Schimmelnagels verkleuren, worden dikker en zijn breekbaar. De oorzaak ligt bij schimmels die de huid of nagel binnendringen en een infectie veroorzaken. Schimmelnagels zijn daarnaast besmettelijk en gemakkelijk door te geven. Schimmels nestelen zich vooral in ruimtes waar het warm en vochtig is, bijvoorbeeld in de badkamer, sauna of kleedkamer. Een schimmelnagel kenmerkt zich door verkleurde en verdikte nagels. Over het algemeen zijn de tenen aangetast, maar soms zijn ook de vingers aangetast. Een schimmelnagel kan gedeeltelijk of in zijn geheel loslaten. Soms is een schimmelnagel ook pijnlijk.

Schimmels nestelen zich gemakkelijk in de
badkamer, sauna of kleedkamer.

Laserbehandeling

Een laserbehandeling is een pijnvrije en effectieve manier voor het bestrijden van schimmelnagels. Aan het begin van de behandeling zorgt de pedicure ervoor dat de nagels kortgeknipt en dun genoeg zijn. De laser maakt gebruik van pulsen. Deze pulsen doden de schimmel en eventuele andere bacteriën. Een teennagel groeit langzaam en daardoor is verbetering niet direct zichtbaar. Ongeveer drie maanden na de behandeling zijn de eerste resultaten zichtbaar. De nagel is dan gezond en schoon uitgegroeid.

De laserbehandeling wordt uitgevoerd op onze locaties in LeidenRotterdam en Hengelo.

Nazorg

Na drie maanden wordt er een controle gepland om het resultaat van de laserbehandeling te bekijken. In de meeste gevallen is er slechts een laserbehandeling nodig om een goed resultaat te boeken. Goede nazorg is echter van essentieel belang om de laserbehandeling te laten slagen. Nagels dienen kort en dun gehouden te worden. U kunt terecht bij onze pedicures om dit te onderhouden.

Kosten van de behandeling per 1 januari 2018

Er worden 2 recepturen aangemaakt:

Receptuur 1: Intakegesprek
Onderzoek klein                                                       € 71,50
Instrumentele behandeling                                   € 47,00

Totaalbedrag eerste receptuur                              € 118,50,*

 

*Dit gedeelte kan gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar, mits u (aanvullend) verzekerd bent voor podotherapie.

 

Receptuur 2: Laserbehandeling
Laserbehandeling                                                      € 99,50**

 

**Dit gedeelte is een eigen bijdrage en wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed.

 

De kosten voor beide recepturen bedragen samen    € 218,00

Het totaalbedrag van de eerste receptuur (€ 118,50) dient aan het einde van het eerste consult per pin betaald te worden. De tweede receptuur kan na de laserbehandeling worden voldaan.

Laserbehandeling schimmelnagel

Een afspraak maken met een van onze specialisten?

Wij zijn aangesloten bij: