Behandeling

Een podotherapeut heeft de beschikking over een breed scala aan behandelmogelijkheden om allerlei soorten klachten te kunnen behandelen. Een bezoek aan de podotherapeut begint met een gesprek waarin duidelijk wordt welke klachten u heeft. Aan de hand van dit gesprek zal de podotherapeut een onderzoek doen naar het verloop en de oorzaak van uw klachten.

Specialisatie ingegroeide teennagel

Voetencentrum Wender heeft, naast de bestaande nagelbehandelingen, de expertise in huis gehaald om patiënten met een hardnekkige ingegroeide teennagel nog beter te kunnen helpen. Met een kleine chirurgische ingreep onder verdoving wordt het probleem opgelost. Deze ingreep past ons Nagel Xpert-team toe bij patiënten met een ingegroeide nagel waarbij andere behandelingen geen baat hebben gehad. Hierbij kunt u denken aan de volgende situaties:

 

  • Steeds terugkeren van de klacht
  • De nagel is niet meer toegankelijk door een ontsteking
  • De nagel heeft een ronde vorm, waardoor er aan de zijkanten pijnklachten ontstaan door druk
Podotherapeut en patiënt in de praktijk

De behandeling

Onder plaatselijke verdoving wordt een reepje van de nagel tot en met de nagelwortel verwijderd. In de ontstane holte wordt een vloeistof aangebracht om eventuele achtergebleven nagelcellen te doden. De kleine operatieve ingreep die de specialist uitvoert heeft als doel om de nagelvorm definitief smaller te maken. In de literatuur komt deze ingreep als de meest succesvolle operatieve ingreep naar voren. In principe kan de ingreep gedaan worden bij iedereen die gezond is. Bij een onderliggend medisch probleem kan in overleg met de arts een behandelplan geadviseerd worden.

Logo Nagel Xpert

Aandacht voor u

Het Nagel Xpert-team neemt uitgebreid de tijd om uw ingegroeide nagel te behandelen, zodat u exact op de hoogte bent van wat er gaat gebeuren en de behandeling zo pijnloos mogelijk kan verlopen.

Voor meer informatie over de behandeling en de locatie
kunt u terecht op
www.nagel-xpert.nl.

Een afspraak maken met een van onze specialisten?

Wij zijn aangesloten bij: