Diabetespatiënt

Diabetes mellitus – in de volksmond ook wel ‘suikerziekte’ genoemd – is een chronische ziekte en treft ruim 1,2 miljoen Nederlanders. Hierbij is in negen op de tien gevallen sprake van diabetes type 2. Jaarlijks krijgen meer dan 60.000 patiënten te horen dat ze ook gediagnosticeerd zijn met diabetes. Volgens de wetenschappelijke voorspellingen zal dit getal de komende jaren alleen maar gaan toenemen.

bron: Volksgezondheid en Zorg

Wondbehandeling

Het gevoelsverlies in uw voeten kan ervoor zorgen dat er een wond (ulcus) ontstaat. De podotherapeut behandelt diabetische wonden doorgaans door de wond schoon te maken, het aanwezige eelt te verwijderen en de wond te verbinden. Diabetische wonden ontstaan meestal door drukplekken. Om de druk te verminderen kan er vilttherapie worden toegepast.

Wij werken met specialisten

Om u te voorzien van de beste zorg, werken wij samen met specialisten zoals vaatchirurgen, internisten en revalidatieartsen. Deze speciale diabetesspreekuren worden gepland binnen verschillende ziekenhuizen, waaronder Amsterdam AMC, Enschede MST, Almelo ZGT en Oldenzaal MST.

Heeft u een wondje ontdekt?

Heeft u diabetes en heeft u een wondje ontdekt, neem dan direct contact op met uw huisarts. De wond moet zo snel mogelijk gezien worden, zeker als er ook tekenen van infectie optreden. Een infectie herkent u aan roodheid, warmte en zwelling rondom de wond. Wanneer er niet op tijd wordt gehandeld bij een diabetische wond, kan een infectie ontstaan die zich verspreidt tot het bot. Infecties van het bot kunnen vaak niet meer goed behandeld worden. Hierdoor zal er in het ernstigste geval een amputatie van de teen of deel van de voet moeten plaatsvinden in het ziekenhuis.

Een afspraak maken met een van onze specialisten?

Wij zijn aangesloten bij: