Kinderen met voetproblemen

Klaagt uw kind met regelmaat over zijn of haar benen en voeten? Slijten de schoenen abnormaal of heeft u het gevoel dat uw kind vaker struikelt dan andere kinderen? De podotherapeut kan mogelijk een oplossing bieden. De ontwikkeling van de kindervoet is een proces dat soms extra hulp nodig heeft.

Voorkom pijnklachten

Hoe eerder u begint met het actief corrigeren van de voeten en benen van uw kind, hoe meer effect dit zal hebben op latere leeftijd. Wanneer uw kind nog in de groei is, kan de podotherapeut er voor zorgen dat de voeten gecorrigeerd worden. Bij een volwassen voet is dit niet tot nauwelijks meer mogelijk. Een podotherapeutische zool kan pijnklachten bij uw kind voorkomen.

Daarnaast is het belangrijk dat uw kind op goede schoenen loopt. Bij een stevige schoen met een goede pasvorm kan de voet van uw kind al deels gecorrigeerd worden en kunnen klachten worden voorkomen. U kunt de podotherapeut vragen om een klachtgericht schoenadvies.

Wanneer ga ik met mijn kind naar de podotherapeut?

Podotherapeuten behandelen pijnklachten die voortkomen uit afwijkingen van de voeten en het looppatroon. Bij kinderen wordt meestal voor een podotherapeutische behandeling gekozen om deze pijnklachten te voorkomen. De podotherapeut kan goed inschatten wanneer er sprake is van een normale situatie (fysiologisch) of een situatie waarbij een afwijking aanwezig is. Wanneer uw kind klaagt en aangeeft pijnklachten te hebben in de voeten of benen, is dit altijd een reden om de podotherapeut te raadplegen.

Een afspraak maken met een van onze specialisten?

Wij zijn aangesloten bij: