Reumapatiënt

Reuma is een verzamelnaam van meer dan honderd chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Iedereen kan reuma krijgen, ook op jonge leeftijd. Ontstekingsreuma, wekedelenreuma en artrose zijn veel voorkomende aandoeningen. De meeste mensen met reuma hebben last van pijnlijke en stijve gewrichten of spieren en zijn snel vermoeid. Daardoor is bewegen vaak moeilijk en kunnen beperkingen ontstaan in het dagelijks leven.

Reumaspreekuur in Hengelo, Enschede en Haaksbergen

Op maandagochtend houdt Voetencentrum Wender een multidisciplinair reumaspreekuur binnen poli D16 en E16 van het MST te Enschede en op het Wiedenbroek te Haaksbergen. Patiënten worden gezamenlijk gezien door een reumatoloog (Dr. Drossaers – Bakker / Dr. Visser) en de podotherapeut.

Voor informatie kunt u bellen met MST Enschede via 053 – 487 24 50.

Podotherapeutische vervolgbehandeling

Een eventuele podotherapeutische vervolgbehandeling vindt plaats op maandagmiddag binnen Medisch Centrum de Kievit te Hengelo of in het MST te Enschede. Ook daar hebben wij de mogelijkheid om een reumatoloog, orthopedisch schoenmaker of fysiotherapeut te betrekken bij de behandelingen van complexe reumatische voetproblemen. Daarnaast is er binnen Medisch Centrum de Kievit en het MST een ruim aanbod van geschikte (confectie)schoenen voor mensen met reuma. Zie Kievit Schoenen voor meer informatie over deze schoenen. Voor vragen of het maken van een afspraak in Medisch Centrum de Kievit kunt u bellen naar 088-454 77 00.

Reumatoloog röntgenfoto van de voet

Een afspraak maken met een van onze specialisten?

Wij zijn aangesloten bij: