Sporter

Veel sporters krijgen vroeg of laat te maken met blessures of (overbelastings)klachten aan de voeten of benen. Een blessure kan vele oorzaken hebben. Het is daarom van belang dat alle mogelijke invloeden op uw loop- en trainingspatroon worden onderzocht. De schoenen, de ondergrond en de hoeveelheid belasting zijn hierbij belangrijke onderdelen. Daarnaast is de manier waarop u loopt van groot belang. Hoe beweegt uw voet en wat gebeurt er met uw spieren en gewrichten tijdens het lopen? Onze (sport)podotherapeuten helpen u om weer blessurevrij te kunnen sporten.

Wanneer met sportblessures naar de podotherapeut?

(Sport)podotherapeuten behandelen klachten die voortkomen uit afwijkingen van uw voeten en uw looppatroon. Veel voorkomende klachten zijn pijn in de knie, heup en rug tijdens het sporten. Dit kan een gevolg zijn van een verkeerde stand van de voeten. Eén van de veroorzakers van sportblessures zijn sportschoenen die niet passen bij de sporter. Besluit u een afspraak te maken bij de podotherapeut, omdat u pijn heeft tijdens het sporten? Neem dan altijd uw sportschoenen mee. Pijn in uw benen of voeten tijdens het sporten is altijd een reden om een afspraak te maken bij een (sport)podotherapeut.

De nieuwste technologie

Bij Voetencentrum Wender beschikken we over moderne technologie op het gebied van bewegingsanalyses. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met behulp van meerdere high-speedcamera’s en marker-tracking een uitgebreide analyse te maken van uw looppatroon. Deze analyses kunnen worden uitgevoerd op meerdere locaties in Nederland. Vraag ons servicebureau naar de mogelijkheden.

Voetencentrum Wender & Team Sunweb

Wij zijn trotse sponsor van de wielerploeg Team Sunweb. De renners zijn ieder individueel uitvoerig onderzocht door onze sportpodotherapeuten. Op basis van de uitkomsten werden voor iedere renner sport-inlays aangemeten. Lees verder…

Wilt u een afspraak maken?

Wij zijn aangesloten bij: