Sporter

Veel sporters krijgen vroeg of laat te maken met blessures of (overbelastings)klachten aan de voeten of benen. Een blessure kan vele oorzaken hebben. Het is daarom van belang dat alle mogelijke invloeden op uw loop- en trainingspatroon worden onderzocht. De schoenen, de ondergrond en de hoeveelheid belasting zijn hierbij belangrijke onderdelen. Daarnaast is de manier waarop u loopt van groot belang. Hoe beweegt uw voet en wat gebeurt er met uw spieren en gewrichten tijdens het lopen? Onze (sport)podotherapeuten helpen u om weer blessurevrij te kunnen sporten.

Wanneer met sportblessures naar de podotherapeut?

(Sport)podotherapeuten behandelen klachten die voortkomen uit afwijkingen van je voeten en je looppatroon. Veelvoorkomende klachten zijn pijn in de knie, heup en rug tijdens het sporten als gevolg van een verkeerde stand van de voeten. Daarnaast zien we vaak dat klachten ontstaan zijn door sportschoenen die niet passen bij de sporter. Neem daarom altijd je sportschoenen mee naar het bezoek aan de podotherapeut. Pijn in je benen of voeten tijdens het sporten is altijd een reden om een afspraak te maken bij een (sport)podotherapeut.

High Speed Bewegingscamera

De nieuwste technologie

Bij Voetencentrum Wender beschikken we over moderne technologie op het gebied van bewegingsanalyses. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met behulp van meerdere high-speedcamera’s en marker tracking een uitgebreide analyse te maken van je looppatroon. Deze analyses kunnen worden uitgevoerd op meerdere locaties in Nederland, waaronder in Hengelo en de Lier. Vraag ons servicebureau naar de mogelijkheden.

Een afspraak maken met een van onze specialisten?

Wij zijn aangesloten bij: