Research & Development

Innoveren is al sinds het begin een kernwaarde van Voetencentrum Wender. Door onbekende wegen in te slaan ontdekken we nieuwe mogelijkheden waarmee we de voetzorg naar een hoger niveau kunnen tillen. De groei van Voetencentrum Wender zorgde er in 2017 voor dat er een aparte R&D afdeling opgericht werd. Deze afdeling houdt zich bezig met innovatieve projecten en productontwikkelingen om de Nederlandse voetzorg te verbeteren.

Altijd een stap verder.

Team

Het interdisciplinaire team van de R&D afdeling bestaat biomedisch technologen, industrieel ontwerpers, software engineers, een sportfysiotherapeut en een podotherapeut/gezondheidswetenschapper. Door dit scala aan specialismen kunnen wij nieuwe ontwikkelingen doen en tegelijkertijd de verbinding met de praktijk waarborgen.

R&D team

Stagevacatures R&D

Samenwerkingen

We werken veel samen met verschillende kennisinstellingen, zoals Universiteit Twente, Hogeschool Saxion en Fontys Hogeschool. Zo begeleiden we regelmatig stagiaires en zijn we betrokken bij afstudeerprojecten. Daarnaast werken we nauw samen met andere bedrijven zoals Total Reality en Qualisys.

Hightech Voetenlab

Ons Hightech Voetenlab in Medisch Centrum de Kievit in Hengelo is beoordeeld als uniek voorbeeld van een geslaagd innovatieproject. Een prestatie waar we trots op zijn! Om deze reden mochten we onlangs gedeputeerde Eddy van Hijum en programmamanager Jarno van Eekelen van Provincie Overijssel ontvangen tijdens een werkbezoek in ons Hightech Voetenlab.

Bezoek Provincie Overijssel

Onze projecten

 • Hightech Voetenlab

  Artikel OP Oost: Hightech Voetenlab

  Een interview van OP Oost met projectleider Stein over het Hightech Voetenlab. Met het Hightech Voetenlab hebben we nu zelf een plek om voetzorgoplossingen te testen én bovendien kunnen andere bedrijven er terecht.
  Lees meer
 • Hightech Voetenlab

  Hightech Voetenlab

  Het Hightech Voetenlab in Medisch Centrum de Kievit wordt afgestemd op de behoeften van kennisinstellingen, bedrijven en andere gebruikers om de Nederlandse voetzorg te verbeteren.
  Lees meer
 • Voetmax medewerkster

  Onderzoek therapietrouw

  Is het mogelijk om door een vernieuwde zorgaanpak in combinatie met motiverende gespreksvoering te zorgen dat diabetespatiënten hun orthopedische schoenen meer gaan dragen?
  Lees meer
 • Schoenen adviessysteem

  Schoenen adviessyteem

  Veerle en Thomas van de opleiding Biomedische Technologie aan de Universiteit Twente zijn bezig geweest met het opzetten van een schoenen adviessysteem bij Voetencentrum Wender.
  Lees meer
 • Huisschoen voor mensen met diabetes

  Huisschoen voor mensen met diabetes

  In samenwerking met Schuurman Schoenen en PLT Products hebben we een huisschoen voor mensen met diabetes ontwikkeld.
  Lees meer
 • winnar young investigators award

  Stein wint Young Investigators Award!

  Onze biomedisch technoloog Stein Exterkate was aanwezig bij de 19e editie van het Congres Diabetische Voet, georganiseerd door ZGT. Hier won hij de Young Investigators Award.
  Lees meer

Wetenschappelijke publicaties

 • 3D scan voet

  GGH studie: Plan van Aanpak

  Wetenschappelijke publicatie over het plan van aanpak van de GGH studie, een onderzoek naar het verhogen van de therapietrouw bij mensen met diabetes.
  Lees meer
 • GGH studie

  GGH studie: Motiverende gespreksvoering

  Wetenschappelijke publicatie over motiverende gespreksvoering binnen de GGH studie.
  Lees meer

Nieuwsgierig naar meer?

Bent u nieuwsgierig naar meer informatie over de Research & Development afdeling? Vul dan onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Laat uw gegevens achter

"*" geeft vereiste velden aan

Wij zijn aangesloten bij: