Research & Development

Innoveren is al sinds het begin een kernwaarde van Voetencentrum Wender. Door onbekende wegen in te slaan ontdekken we nieuwe mogelijkheden waarmee we de voetzorg naar een hoger niveau kunnen tillen. De groei van Voetencentrum Wender zorgde er in 2017 voor dat er een aparte R&D afdeling opgericht werd. Deze afdeling houdt zich bezig met innovatieve projecten en productontwikkelingen om de Nederlandse voetzorg te verbeteren.

Altijd een stap verder.

Innovatieprojecten

De afgelopen jaren hebben we diverse producten ontwikkeld en in de praktijk kunnen brengen. Zo hebben we samen met Dunlop een laars ontwikkeld en werken we aan een diabetes sensorsok om drukplekken bij diabetespatiënten te meten. Alle producten worden uitvoerig getest om de zorg wetenschappelijk en kwantitatief te onderbouwen. Nieuwsgierig naar wat we nog meer doen? Bekijk een greep uit onze projecten onderaan deze pagina.

Team

Het team van de R&D afdeling bestaat uit zeven personen, waaronder biomedisch technologen, een fysiotherapeut, een industrieel ontwerper en een software engineer.

R&D team

Stagevacatures R&D

Samenwerkingen

We werken veel samen met verschillende kennisinstellingen, zoals Universiteit Twente, Hogeschool Saxion en Fontys Hogeschool. Zo begeleiden we regelmatig stagiaires en zijn we betrokken bij afstudeerprojecten. Daarnaast werken we nauw samen met andere bedrijven zoals Total Reality en Qualisys.

Onze projecten:

 • Hightech Voetenlab

  Artikel OP Oost: Hightech Voetenlab

  Een interview van OP Oost met projectleider Stein over het Hightech Voetenlab. Met het Hightech Voetenlab hebben we nu zelf een plek om voetzorgoplossingen te testen én bovendien kunnen andere bedrijven er terecht.
  Lees meer
 • 3D scan voet

  GGH studie

  Een mooi artikel over het plan van aanpak van de GGH studie, een onderzoek naar het verhogen van de therapietrouw bij mensen met diabetes.
  Lees meer
 • Hightech Voetenlab

  Hightech Voetenlab

  Het Hightech Voetenlab in Medisch Centrum de Kievit wordt afgestemd op de behoeften van kennisinstellingen, bedrijven en andere gebruikers om de Nederlandse voetzorg te verbeteren.
  Lees meer
 • Voetmax medewerkster

  Onderzoek therapietrouw

  Is het mogelijk om door een vernieuwde zorgaanpak in combinatie met motiverende gespreksvoering te zorgen dat diabetespatiënten hun orthopedische schoenen meer gaan dragen?
  Lees meer
 • Schoenen adviessysteem

  Schoenen adviessyteem

  Veerle en Thomas van de opleiding Biomedische Technologie aan de Universiteit Twente zijn bezig geweest met het opzetten van een schoenen adviessysteem bij Voetencentrum Wender.
  Lees meer

Nieuwsgierig naar meer?

Bent u nieuwsgierig naar meer informatie over de Research & Development afdeling? Vul dan onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Laat uw gegevens achter

Wij zijn aangesloten bij: