Sportpodotherapie

Veel sporters krijgen vroeg of laat te maken met blessures aan de voeten of benen. Een blessure kan vele oorzaken hebben. De schoenen, de ondergrond en de hoeveelheid belasting zijn hierbij belangrijke onderdelen. Hoe beweegt uw voet en wat gebeurt er met uw spieren en gewrichten tijdens het lopen? Onze sportpodotherapeuten helpen u om weer blessurevrij te kunnen sporten, welke sport dat ook is. Zo hebben we ook een speciaal fietsspreekuur voor wielrenners en mountainbikers. We hebben ervaring in de begeleiding van topsporters. Zo zijn we officieel partner van top-wielerploeg Team Sunweb en zien we regelmatig Eredivisie voetballers en -volleyballers in onze praktijk.

Altijd een stap verder.

Wat is een sportpodotherapeut?

Een sportpodotherapeut is een podotherapeut met een specialisatie op het gebied van sport. Een sportpodotherapeut is bijgeschoold om naast reguliere klachtenbeelden ook sportblessures te herkennen, te voorkomen en te behandelen. Het gaat hierbij met name om blessures in de voet, enkel, knie, heup en de lage rug. De sportpodotherapeut onderzoekt welke bewegingen het lichaam maakt tijdens het sporten, op welke schoenen en in welke omstandigheden. Een combinatie van deze factoren kan het ontstaan van blessures verklaren. Op basis hiervan kan de sportpodotherapeut een behandeling starten, bijvoorbeeld met behulp van sport-inlays, (medical) taping, sportschoenadvies of een samenwerking met de (sport)fysiotherapeut.

Voetencentrum Wender

Wilt u een afspraak maken bij de sportpodotherapeut?

Kan ik met sportblessures ook terecht bij een ‘gewone’ podotherapeut?

Jazeker, met sportblessures kunt u ook een afspraak maken bij een podotherapeut zonder een specialisatie. Al onze podotherapeuten worden gedurende het jaar getraind en zien naast reguliere klachtenbeelden ook sporters in de praktijk. Echter, ervaart u lichamelijke klachten tijdens of na het sporten, dan doet u er goed aan om te onderzoeken of er een sportpodotherapeut bij u in de buurt is.  Daarnaast is de kennis en ervaring op het gebied van sportblessures groter, omdat sportpodotherapeuten overwegend sporters in de praktijk zien. 

De sportpodotherapeuten van Voetencentrum Wender

De sportpodotherapeuten van Voetencentrum Wender zijn getraind om te werken met zeer geavanceerde bewegingsanalyse-systemen. Op basis van deze analyse kan veel gedetailleerde informatie worden verkregen over de manier waarop uw spieren, pezen en gewrichten ten opzichte van elkaar bewegen. Deze specifieke systemen geven informatie over het beweegpatroon van uw gehele lichaam, waarmee ook de oorzaak van blessures in de hoger gelegen delen van het lichaam kan worden gezocht. 

Veel voorkomende sportblessures

Hieronder vindt u een aantal sportblessures die regelmatig voorkomen in de praktijk.

Pijn aan de voorkant van de knie (patellofemoraal pijnsyndroom)
Pijn aan de voorkant van uw knie, rondom uw knieschijf. De pijn wordt vaak veroorzaakt door het niet goed bewegen van de knieschijf in de groeve.
Lees meer

Scheenbeenvliesontsteking (shin splints)
Een stekende pijn in uw scheenbenen kan ontstaan door een verkeerde voetstand. Deze voetstand zorgt voor een onjuiste belasting van uw scheenbeen.
Lees meer

Pijn aan de buitenkant van de knie (runner’s knee)
Een aandoening aan de buitenkant van uw knie, vaak wordt veroorzaakt door een verkeerde belasting op de knieën.
Lees meer

Overbelaste achillespees (achillestendinopathie)
Een stijve en pijnlijke achillespees ontstaat vaak geleidelijk en leidt tot veel irritatie bij het sporten. De demping van de schoenen en de stand van de voeten spelen een belangrijke rol bij deze aandoening.
Lees meer

Sportpodotherapie in Hengelo

Speciaal voor sportpodotherapie hebben wij in Hengelo een Sportlab geopend. Binnen het Sportlab worden zeer geavanceerde bewegingsanalyses uitgevoerd en werken we samen met medisch specialisten, zoals een sportarts en een sportchirurg. Het Sportlab is een uitbreiding van ons hoofdkantoor in Hengelo, de Kievit. Naast het Sportlab is in het pand ook een runningzaak geopend, waar u terecht kunt voor de juiste sportschoenen, gebaseerd op onderbouwd advies.

Lees meer over de bewegingsanalyse

Wordt sportpodotherapie vergoed?

In veel gevallen worden sport-inlays en andere podotherapeutische hulpmiddelen gedeeltelijk of volledig vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. Raadpleeg ons vergoedingenoverzicht om te kijken welk deel van de kosten u vergoed krijgt.

Bekijk het vergoedingenoverzicht

Anderen bekeken ook:

Wij zijn aangesloten bij: