inleg zolen voetbal

Sport inlegzolen

Sport inlegzolen

Veel sporters krijgen wel eens te maken met blessures aan de voeten of benen. Daarom is goede ondersteuning tijdens het sporten van groot belang. Sport inlegzolen ook wel bekend als sport-inlays of sportsteunzolen kunnen u helpen uw gewrichten, spieren, pezen en zenuwen tijdens het sporten op de juiste manier te belasten. Hierdoor wordt de kans op blessures kleiner. Ook kunnen sport inlegzolen bijdragen aan herstel van blessures.

Zooltherapie bij sport

Wat is het verschil tussen sport inlegzolen en normale steunzolen?

Het verschil tussen sport steunzolen en normale steunzolen zit hem in het materiaal van de zolen, het gewicht en de manier van aanmeten. Hierdoor zijn sport inlegzolen uitermate geschikt om mee te sporten en normale steunzolen minder. Tijdens het aanmeten van een sportzolen wordt er rekening gehouden met een hoop verschillende factoren zoals de sport, de schoenen, de betreffende klacht en de persoon zelf. Hierdoor zullen zolen voor het hardlopen anders zijn dan zolen om mee te voetballen of handballen.

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Kan ik mijn huidige sportinleg zolen gebruiken in een nieuw paar sportschoenen?

Kan ik mijn huidige sportinleg zolen gebruiken in een nieuw paar sportschoenen?

De podotherapeut houdt rekening met uw sportschoenen tijdens het aanmeten van sportzooltjes. Wanneer u een nieuw paar sportschoenen wilt aanschaffen en u op maat gemaakte sport steunzolen heeft, is het belangrijk dat u goed kijkt naar de pasvorm en de maatvoering van de nieuwe sportschoenen. Wanneer u een nieuw paar sportschoenen gaat passen is het van belang dat u de schoenen past met uw sport inlegzolen erin. Mocht u nog steeds twijfels hebben dan kunt altijd contact opnemen met de podotherapeut.

Online bestellen of laten aanmeten door de podotherapeut?

Online bestellen of laten aanmeten door de podotherapeut?

Wanneer u online een standaard paar sportzolen bestelt wordt er geen rekening gehouden met uw specifieke klachten. Deze sportzolen zijn namelijk ontworpen om een universele voet te ondersteunen. Wanneer u bij een sportpodotherapeut sport inlegzolen laat aanmeten wordt er rekening gehouden met allerlei factoren die voor u belangrijk zijn, zoals de stand van uw voeten, de sport specifieke beweging en uw type schoen. Hierdoor biedt de sport-inlays optimale ondersteuning tijdens het sporten.

Hoe worden sport steunzolen aangemeten?
voetscan sportonderzoek

Hoe worden sport steunzolen aangemeten?

Wanneer u een afspraak maakt bij de sportpodotherapeut begint het proces met een vraaggesprek. In dit gesprek zal de podotherapeut uw probleem zo goed mogelijk in kaart brengen door uw verschillende vragen te stellen over u sport en uw klachten. Vervolgens zal er een sport podotherapeutisch onderzoek plaatsvinden dat is afgestemd op uw klachten. Als het nodig blijkt wordt er een drukmeting en een loopanalyse uitgevoerd. Op basis van de uitkomst van het onderzoek kan er besloten worden om sport-inlays aan te meten. Er wordt daarbij een digitale afdruk van de voet gemaakt met een 3D iPad scan. Deze afdruk wordt gebruikt om de zolen op maat te maken. Wanneer u de zolen 6 tot 8 weken in gebruik heeft zal er een controle moment plaatsvinden.

Kosten sport inlegzolen

Kosten sport inlegzolen

Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaat daarom niet ten koste van uw eigen risico. Kijk in ons vergoedingenoverzicht om te zien of uw zorgverzekeraar steunzolen vergoedt.

Bekijk ons vergoedingoverzicht

Wilt u een afspraak maken?
Anderen bekeken ook