Een samenwerking waar we trots op zijn

Vanaf 2019 mogen wij onszelf trotse partner van Team DSM-Firmenich noemen. De wielrenners van Team DSM-Firmenich krijgen jaarlijks nieuwe zolen aangemeten en podotherapeut Mark gaat regelmatig mee op trainingskamp om de fietsers te voorzien van het juiste advies.

Altijd een stap verder.

Lorena Wiebes

Lorena Wiebes vertelt over het belang van de combinatie tussen een goede bikefit en de inlays om blessures en klachten te voorkomen.

“Op het moment van de sprint denk je niet na over het belang van de inlays, maar daarna merk ik een groot verschil. Ik heb regelmatig last gehad van mijn knieën door een verkeerde spierspanning en te weinig ondersteuning vanuit de normale zolen die ik altijd droeg. Met behulp van de inlays van Voetencentrum Wender heb ik na het fietsen vrijwel geen klachten meer.”

Romain Bardet

Romain Bardet vertelt ons in het interview dat het belang van goede ondersteuning van de voeten vooraf nog wel eens onderschat wordt.

“De voeten zijn de plek waar de kracht vanuit de benen wordt overgebracht op de fiets. Dat moet optimaal zijn. Ik zou beginnende fietsers adviseren om eerst op zoek te gaan naar schoenen waar je je comfortabel in voelt en dan ook te onderzoeken of op maat gemaakte inlays dat comfort nog verder kunnen verbeteren.”

Cees Bol

Cees Bol is erg enthousiast over onze begeleiding. In het interview vertelt hij over zijn ervaring met op maat gemaakte inlays.

“Ik rijd nu drie jaar met de zolen van Voetencentrum Wender en dit bevalt me erg goed. Ik heb in het verleden last gehad van een aantal klachten, waaronder een kleine blessure aan mijn knie en pijnlijke voeten tijdens het fietsen. Door de inlays zijn deze klachten volledig verdwenen. Gedurende het jaar houdt de podotherapeut mijn bewegingspatroon goed in de gaten om de zolen eventueel aan te passen naar wat er gevraagd wordt door mijn lichaam.”

Fietsspreekuur voor beginners en gevorderden

Veel mensen geven aan pijnklachten te hebben tijdens het wielrennen of mountainbiken. Voor deze mensen hebben we een speciaal Fietsspreekuur geopend. Sportpodotherapeut Mark Schreurs voert een uitgebreide analyse uit, waarbij met behulp van geavanceerde 3D marker-tracking technologie een beeld gemaakt wordt van het beweegpatroon op de fiets.

Meer informatie over het Fietsspreekuur

Wij zijn aangesloten bij: