Altijd een stap verder.

Veelvoorkomende voetproblemen

Pijn in de voeten kan op veel verschillende manieren voorkomen. U kunt last hebben van tintelingen of prikkelingen in de voet, een stekende pijn onder uw voet of in uw achillespees en meer. Op deze pagina lichten we een aantal veelvoorkomende voetklachten voor u uit. Het is goed om te weten dat de podotherapeut klachten zoals deze vaak goed kan behandelen.

Bekijk ons volledige klachtenoverzicht

Wilt u een afspraak maken?

Hielspoor

Hielspoor, ofwel fasciitis plantaris, is een irritatie of ontsteking van de pees onder de voet. De peesplaat onder de hiel waait uit richting de bal van de voet, naar de tenen. De peesplaat heeft een belangrijke functie in het afwikkelen en stabiliseren van de voet bij het lopen. Wanneer deze overbelast raakt, kan er sprake zijn van een fasciitis plantaris. De pijn die ontstaat wordt in de volksmond ook wel ‘hielspoor’ genoemd. De overbelasting kan resulteren in een ontsteking en zelfs in een chronische klacht: fasciosis plantaris.

Lees meer over hielspoor

 

Zenuwpijn in de tenen

Zenuwpijn in de tenen of voorvoet, ook wel neuralgie genoemd, staat voor elke pijn die ontstaat in het gebied van een bepaalde zenuw in de voet. Er zijn verschillende soorten neuralgie, die meestal worden vernoemd naar de plaats waar de neuralgie zich bevindt. Mortonse neuralgie is de meest voorkomende zenuwpijn in de voorvoet en tenen. Hierbij raakt er een zenuw beklemd tussen de middenvoetsbeentjes. Een inklemming tussen het eerste en tweede middenvoetsbeentje noemt men een Housers neuralgie, tussen het tweede en derde een Heuters neuralgie, tussen het derde en vierde een Mortonse neuralgie en tussen het vierde en vijfde middenvoetsbeentje een Islense neuralgie.

Lees meer over zenuwpijn in de tenen

Achillespeesklachten

Heeft u pijn in uw achillespees en ervaart u stijfheid, vooral bij het opstaan uit bed of als u een tijdje heeft gezeten? Dan kan het zijn dat de achillespees is overbelast. De pijn ontstaat vaak geleidelijk – dus niet plotseling. Vaak wordt deze beschreven als  een ‘zeurende pijn’ of ‘trekkende pijn’ in omgeving van de achillespees. Achillespeesklachten komen vaak voor, vooral bij sporters.

Lees meer over achillespeesklachten

Anderen bekeken ook:

Wij zijn aangesloten bij: