Vergoeding podotherapie en steunzolen UMC 2024

Hieronder vindt u een overzicht van de aanvullende verzekeringspakketten van UMC. Het is goed om te weten dat podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Er wordt geen aanspraak gemaakt op uw eigen risico.

Let op: Het overzicht is slechts een hulpmiddel. Check altijd uw eigen polis of raadpleeg uw zorgverzekeraar om zeker te zijn van uw vergoeding.

Uw verzekeraar:

 • Vergoeding podotherapie UMC

  Pakket Vergoeding podotherapie
  UMC Extra Zorg Instap Geen vergoeding
  UMC Extra Zorg 1 Geen vergoeding
  UMC Extra Zorg 2 €100,00 per kalenderjaar
  UMC Extra Zorg 3 €100,00 per kalenderjaar

  Opmerking

  Vergoedingen gelden voor behandelingen van de podotherapeut en de pedicure.

  Heeft u ook orthopedische schoenen nodig?

  Heeft u naast podotherapie ook orthopedische schoenen nodig? Dan is het goed om te weten dat het bij UMC een verplichte eis is dat de zorgverzekeraar goedkeuring verleent aan uw orthopedisch schoentechnicus vóórdat er schoenen gemaakt mogen worden. Wordt deze goedkeuring niet verleend door UMC, dan vervalt uw recht op vergoeding.

  Naast de machtiging wordt ook een motivatiedocument verlangd, waarin de orthopedisch schoentechnicus moet motiveren waarom u orthopedische schoenen nodig heeft. Wordt deze motivatie door de zorgverzekeraar afgewezen, dan vervalt uw recht op vergoeding.

 • Vergoeding steunzolen UMC

  Pakket Vergoeding steunzolen
  UMC Extra Zorg Instap Geen vergoeding
  UMC Extra Zorg 1 Geen vergoeding
  UMC Extra Zorg 2 €125,00 per kalenderjaar
  UMC Extra Zorg 3 €125,00 per kalenderjaar

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Selecteer uw verzekeraar

Selecteer hier uw verzekeraar. U krijgt dan een overzicht van de aanvullende verzekeringspakketten van deze verzekeraar.

Uw verzekeraar:

Wilt u een afspraak maken?

Budget steunzolen en budget podotherapie bij UMC

Het overzicht is opgedeeld in een gedeelte Podotherapie en een gedeelte Steunzolen, omdat UMC onderscheid maakt in de vergoeding voor deze twee onderdelen. Dat betekent dat eventuele steunzolen niet vergoed worden vanuit het budget voor podotherapie, maar vanuit het budget voor steunzolen en andersom.

Wilt u een afspraak maken?

Wij zijn aangesloten bij: