Altijd een stap verder.

Podotherapeut in Enschede

In Enschede vind u een groot aan podotherapie praktijken van Voetencentrum Wender. U vindt onze vestigingen op diverse locatie in de stad. Enkele van onze vestigingen bevinden zich in een gezondheidscentrum ander vestigingen bevinden zich binnen het MST (Medisch Spectrum Twente). We vestigen ons graag nabij onze bezoekers. Zo zitten we bijvoorbeeld in de wijken Roombeek, De Laares, Het Velve-Lindenhof en in de zuidwijken de Wesselerbrink en de Helmerhoek.

Kies een vestiging uit onderstaande lijst voor specifieke informatie over de praktijk in Enschede.

Wilt u een afspraak maken?

Podotherapie in Enschede

Podotherapie richt zich op het onderzoeken, behandelen en verhelpen van lichamelijke klachten die ontstaan door een verkeerde loophouding, een verkeerde voetstand of door andere problemen met de voeten. In Enschede werken wij vaak samen binnen de diverse gezondheidscentra. Dit stelt ons in staat nauw samen te werken met andere specialisten zoals een fysiotherapeut en met de huisarts. Op deze wijze kunnen we gezamenlijk een behandelplan opstellen die u volledig pijnvrij maakt.

Wanneer gaat u naar voetencentrum Wender?

Het is aan te raden om een bezoek aan de podotherapeut te brengen op het moment dat u pijn heeft bij het lopen of op andere wijze klachten aan uw voeten heeft. Om een bezoek aan een podotherapie praktijk in Enschede zo makkelijk mogelijk te maken zijn we op diverse locaties in de stad gevestigd. Zo is er altijd een podotherapeut bij u in de buurt.

Bij ons staat de patiënt centraal en doen wij er alles aan om kwaliteitszorg te leveren met als doel een zo specifiek mogelijk oplossing te bedenken voor de patiënt, omdat wij geloven dat iedereen pijnvrij door het dagelijkse leven moet kunnen gaan.

Podotherapeutische behandeling

Iedere behandeling begint altijd met een intake gesprek. Hierin worden de klachten besproken en zal de podotherapeut gericht vragen stellen over de aard van de klachten. Na de intake zal er een onderzoek worden gestart om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Zodra de oorzaak is vastgesteld zal er een behandeling gestart worden. Uiteraard kijken we naar de symptomen maar nog belangrijker is dat we de oorzaak van de problemen achterhalen en aanpakken. Op deze wijze minimaliseren we het risico dat de klachten na verloop van tijd weer op zullen treden.

Er zijn diverse manieren om klachten te verhelpen. Zo kan er een podotherapeutische zool of een orthese voor u gemaakt worden. Het geven van een gedegen schoenadvies behoort ook tot de mogelijkheden. In het geval van een ingegroeide nagels wordt in de vaak een nagelbeugel gemaakt.

Een podotherapeut kan ook helpen bij overbelasting van spieren en pezen in de voet. Hij of zij kan dan bijvoorbeeld kiezen voor een behandeling waarbij gebruikt wordt gemaakt van medical taping.

Ten slotte zien we ook veel klachten door voetwratten. Wratten aan de onderzijde van de voet zijn doorgaans hardnekkig en gaan vaak niet vanzelf weg. De podotherapeut gebruikt een krachtig middel voor het verwijderen van de wratten. De podotherapeut zal de wrat na iedere behandeling drukvrij leggen met behulp van vilt wat direct de klachten zal verminderen.

Kortom: heeft u klachten aan uw voeten of pijn bij het lopen? Dan nodigen wij u van harte uit om een afspraak te maken bij één van de praktijken van voetencentrum Wender in Enschede.

Podoloog Enschede

Wij zijn aangesloten bij: