Podotherapeut inlegzolen in schoenenPodotherapeut inlegzolen in schoenen Podotherapeut in Enschede

Podotherapeut in Enschede

In Enschede vindt u een groot aantal podotherapiepraktijken van Voetencentrum Wender. U vindt onze vestigingen op diverse locaties in de stad. We vestigen ons graag nabij onze bezoekers. Zo zitten we bijvoorbeeld in de wijken Roombeek, De Laares, Het Velve-Lindenhof en in de zuidwijken de Wesselerbrink en de Helmerhoek.

Kies een vestiging uit onderstaande lijst voor specifieke informatie over de praktijk in Enschede.

Podotherapie in Enschede

Podoloog Enschede

Podotherapie in Enschede

Podotherapie richt zich op het onderzoeken, behandelen en verhelpen van lichamelijke klachten die ontstaan door een verkeerde loophouding, een verkeerde voetstand of door andere problemen met de voeten. In Enschede werken wij vaak samen binnen diverse gezondheidscentra. Dit stelt ons in staat nauw samen te werken met andere specialisten zoals een fysiotherapeut en met de huisarts. Op deze wijze kunnen we gezamenlijk een behandelplan opstellen die u voor zover mogelijk van uw klachten kan verhelpen.

Lees meer over podotherapie

Wilt u een afspraak maken in Enschede?

Wanneer gaat u naar Voetencentrum Wender?

Wanneer gaat u naar Voetencentrum Wender?

Het is aan te raden om een bezoek aan de podotherapeut te brengen op het moment dat u pijn heeft bij het lopen of op andere wijze klachten aan uw voeten heeft. Om een bezoek aan een podotherapiepraktijk in Enschede zo makkelijk mogelijk te maken zijn we op diverse locaties in de stad gevestigd. Zo is er altijd een podotherapeut bij u in de buurt.

Bij ons staat de patiënt centraal en doen wij er alles aan om kwaliteitszorg te leveren met als doel een zo specifiek mogelijke oplossing te bedenken voor de patiënt, omdat wij geloven dat iedereen zonder klachten door het dagelijkse leven moet kunnen gaan.

Podotherapeutische behandeling

Podotherapeutische behandeling

Iedere behandeling begint altijd met een vraaggesprek. Hierin worden de klachten besproken en zal de podotherapeut gericht vragen stellen over de aard van de klachten. Na het vraaggesprek wordt een lichamelijk onderzoek uitgevoerd om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Hierbij wordt onder andere gekeken naar het looppatroon en de stand van de voeten ten opzichte van de heupen en de knieën. Zodra de oorzaak is vastgesteld zal er een behandelplan worden opgesteld. Uiteraard kijken we naar de symptomen maar nog belangrijker is dat we de oorzaak van de problemen achterhalen en aanpakken. Op deze wijze minimaliseren we het risico dat de klachten na verloop van tijd weer op zullen treden.

Er zijn diverse manieren om klachten te verhelpen. Zo kan er een podotherapeutische zool of een orthese voor u gemaakt worden. Het geven van een gedegen schoenadvies behoort ook tot de mogelijkheden. In het geval van een ingegroeide nagel wordt vaak een nagelbeugel gemaakt.

Een podotherapeut kan ook helpen bij overbelasting van spieren en pezen in de voet. Hij of zij kan dan bijvoorbeeld kiezen voor een behandeling waarbij gebruikt wordt gemaakt van medical taping.

We zien ook klachten die worden veroorzaakt door voetwratten. Wratten aan de onderzijde van de voet zijn doorgaans hardnekkig en gaan vaak niet vanzelf weg. De podotherapeut gebruikt een krachtig middel voor het verwijderen van de wratten.

Steunzolen aanmeten in Enschede

Steunzolen aanmeten in Enschede

We hebben een overzicht gemaakt van locaties in Enschede om steunzolen aan te meten.

Bekijk het overzicht hier

Altijd een stap verder.