Altijd een stap verder.

Podotherapeut in Utrecht

Voetencentrum Wender heeft meerdere podotherapie praktijken in Utrecht. Onze vestigingen bevinden zich verspreid over de wijken Overvecht, Vleuten-De Meern, Noordwest, Lombok, Lunetten, Leidsche Rijn. Veel vestigingen maken deel uit van een gezondheidscentrum

Kies een vestiging uit onderstaande lijst voor specifieke informatie over de podotherapie praktijk.

Wilt u een afspraak maken?

Podotherapie in Utrecht

Podotherapie is een manier van behandelen waarop lichamelijke klachten die ontstaan door een verkeerde loophouding of een verkeerde voetstand worden onderzocht en vervolgens worden behandeld. In Utrecht werken wij vaak samen binnen de diverse gezondheidscentra. Dit stelt ons in staat nauw samen te werken met andere specialisten die u en uw gezondheidstoestand goed kennen. Denk hierbij aan een fysiotherapeut of een huisarts. Op deze manier kunnen we gezamenlijk een behandelplan opstellen en zorgen dat u geen voetklachten meer heeft.

Wanneer gaat u naar de podotherapeut in Utrecht?

Heeft u last van uw voeten, knieën, heupen of rug? Vaak worden deze klachten veroorzaakt door een verkeerde stand van de voeten of een verkeerde loophouding. Wanneer dit het geval is dan raden wij aan om één van onze podotherapeuten in Utrecht te bezoeken. Zij kunnen bepalen wat de oorzaak is van uw klachten en waar mogelijk direct behandelen.

De podotherapeut is gespecialiseerd in alles op het gebied van de voet en de klachten die daaruit voortkomen. Naar aanleiding van een onderzoek kan de podotherapeut er voor zorgen dat de pijn wordt verminderd of zelfs verdwijnt, door bijvoorbeeld (podo) therapeutische zolen (ook wel inlegzolen of steunzolen genoemd) of een schoenadvies. Daarnaast kan de podotherapeut bijvoorbeeld uw likdoorn of ingegroeide teennagel behandelen.

Podotherapeutische behandeling

De behandeling van een podotherapeut begint altijd met een gesprek waarin de klachten besproken worden. Vervolgens zal de podotherapeut een onderzoek starten om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Is de oorzaak eenmaal gevonden dan zal de behandeling opgestart worden. We kiezen er voor om niet alleen de symptomen te bestrijden, maar we pakken ook de oorzaak van het probleem aan. Zo voorkomen we dat klachten na verloop van tijd weer terugkeren.

Podoloog Utrecht

Wij zijn aangesloten bij: