pedicure bij diabetes

Behandeling bij de pedicure

Behandeling bij de pedicure

Heeft u diabetes, dan is de kans groot dat u vroeg of laat te maken krijgt met voetproblemen. Om de risico’s zo veel mogelijk te beperken, is het belangrijk dat u uw voeten goed verzorgt. Een onderdeel van deze verzorging is een bezoek aan de podotherapeut, maar in veel gevallen ook de pedicure.

voetbehandeling diabetische voet

Wat doet de pedicure?

Wanneer u een voetonderzoek bij de podotherapeut heeft gehad, wordt mogelijk een behandelplan opgesteld waarin voetbehandelingen bij een pedicure zijn opgenomen. De pedicure zorgt ervoor dat uw voeten in goede conditie blijven, bijvoorbeeld door overmatig eelt te verwijderen en uw nagels kort te houden.

Bij welke pedicure kan ik terecht?

Bij welke pedicure kan ik terecht?

U bent vrij om te kiezen bij welke pedicure u de voetbehandelingen laat uitvoeren, maar de pedicure moet een medisch pedicure zijn of in het bezit zijn van een zogeheten ‘aantekening diabetische voet‘. Voetencentrum Wender heeft samenwerkingsverbanden met meer dan 1.000 pedicures verspreid over Nederland. Al deze pedicures zijn bevoegd om voetbehandelingen bij diabetespatiënten uit te voeren. Zo is er altijd een pedicure bij u in de buurt waar u terecht kunt.

U kunt bij uw bezoek aan de podotherapeut ook vragen om een verwijzing naar een pedicure. Heeft uw pedicure de juiste diploma’s, maar nog geen samenwerking met ons? Geef dit aan bij uw podotherapeut. Wij kunnen contact opnemen met uw pedicure om te bekijken of een samenwerking mogelijk is.

Bekijk hier het pedicure overzicht

App voor de diabetische voet

App voor de diabetische voet

Heeft u diabetes, bent u onder behandeling bij Voetencentrum Wender en bent u door de podotherapeut verwezen naar de pedicure? Dan kan het voorkomen dat uw pedicure na iedere voetbehandeling foto’s maakt van uw voeten. Alle pedicures die samenwerken met Voetencentrum Wender, maken gebruik van de app voor de diabetische voet (Calculus VIP), waarin de conditie van uw voeten nauwkeurig wordt bijgehouden. De foto’s worden gedeeld met de podotherapeut. Samen houden zij uw voetconditie goed in de gaten, zodat het risico op het ontstaan van voetwonden zo klein mogelijk gehouden kan worden. Daarnaast heeft de pedicure heeft een (beveiligde) directe verbinding met ons, zodat er snel geschakeld kan worden als het nodig is.

Hoe wordt de behandeling bij de pedicure vergoed?

Hoe wordt de behandeling bij de pedicure vergoed?

De podotherapeut stelt een persoonlijk behandelplan voor u op. In dit behandelplan is beschreven welke zorg nodig is om uw voetproblemen te behandelen of te voorkomen. Vaak wordt in een dergelijk behandelplan ook een aantal behandelingen bij de pedicure voorgeschreven. De medisch noodzakelijke pedicurebehandelingen volgens het behandelplan worden vergoed vanuit de basisverzekering vanaf zorgprofiel 2.

Bekijk ons vergoedingoverzicht

Wilt u een afspraak maken?
Anderen bekeken ook