schoenadvies bij reuma

Wat kunt u zelf doen?

Wat kunt u zelf doen?

Heeft u last van reuma en heeft u voetproblemen? Dan is het erg belangrijk dat u goed voor uw voeten zorgt. We hebben een aantal handige tips voor u opgesteld, waarmee u uw voeten in goede conditie houdt.

Neem nooit voetbaden

Voetbaden zijn niet geschikt wanneer u last heeft van reuma. Een voetbad maakt de huid week, waardoor deze sneller beschadigt. Het risico op het ontstaan van een infectie wordt daardoor verhoogd.

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Smeer uw voeten regelmatig in met voetcrème
Voeten creme bij reuma

Smeer uw voeten regelmatig in met voetcrème

Door uw voeten regelmatig in te smeren met voetcrème, houdt u uw kwetsbare huid soepel en gezond. Daarmee voorkomt u pijnlijke drukplekken en andere beschadigingen van de huid.

Draag schoenen met de juiste pasvorm

Draag schoenen met de juiste pasvorm

Reuma maakt dat uw voetstand kan veranderen en uw tenen kunnen vervormen. Hierdoor kan het voorkomen dat uw gebruikelijke schoenen niet meer geschikt zijn voor uw voeten. De meeste drukplekken en wondjes bij mensen met reuma ontstaan op de tenen. Vaak is het dragen van een te krappe schoen hiervan de oorzaak. De podotherapeut kan u hier eventueel bij helpen door een schoenadvies te geven.

schoenadvies loopzool
Draag schoenen met de juiste loopzool
schoenadvies loopzool

Draag schoenen met de juiste loopzool

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is het bij ontstekingsreuma aan te raden om schoenen te dragen met een minder buigzame loopzool. Juist bij ontstekingsreuma kunnen pijnlijke gewrichten ontlast worden door een schoen te dragen met een stijvere loopzool. De podotherapeut kan u hierin eventueel een advies geven.

Loop nooit op blote voeten

Loop nooit op blote voeten

De gewrichten in uw voeten kunnen vergroeid zijn. Hierdoor kunnen uw gewrichten de belasting zonder schoenen niet goed meer aan. Loopt u op blote voeten, dan is de belasting op de gewrichten in uw voeten al snel te hoog, waardoor pijnlijke drukplekken kunnen ontstaan.

Trek iedere dag schone, naadloze sokken aan
Draag naadloze sokken bij reuma

Trek iedere dag schone, naadloze sokken aan

Wanneer uw tenen extra gevoelig zijn, kan het pijnlijk zijn wanneer de naad van uw sok tegen uw tenen drukt. Er zijn speciale sokken verkrijgbaar zonder naden.

Steunzolen kunnen verlichting geven

Steunzolen kunnen verlichting geven

Heeft u last van pijn in uw voeten bij reuma, dan kan de podotherapeut wellicht iets voor u betekenen. De podotherapeut kan door middel van een zooltherapie de belasting van uw spieren, pezen en gewrichten beïnvloeden. Hiermee kunnen pijnlijke drukplekken worden vermeden en wordt een goede drukverdeling onder uw voeten gecreëerd. In een vroegtijdig stadium van ontstekingsreuma, waarbij de tenen en voeten minimaal van stand veranderd zijn, kan een podotherapeutische steunzool al verlichting geven.

Wilt u een afspraak maken?
Anderen bekeken ook