Wat is podotherapie?

Podotherapie is een (para)medisch vakgebied waarbinnen de focus ligt op het behandelen van lichamelijke klachten in de lager gelegen delen van het lichaam. Het gaat hierbij vaak om problemen in de voeten, maar ook problemen in de knieën, heupen of lage rug worden behandeld. De oorzaak van uw klachten wordt altijd onderzocht vanuit het gehele lichaam. Zo kan een probleem in uw knieën of heupen veroorzaakt worden door een afwijkende stand van uw voeten. Vaak kan een verband gelegd worden tussen de functie van verschillende delen in het onderlichaam.

Altijd een stap verder.

Wat is een podotherapeut? 

Een podotherapeut is de specialist op het gebied van de voet en alle klachten die daaruit voortkomen. De podotherapeut heeft verschillende mogelijkheden om lichamelijke klachten in de voeten, knieën, heupen en lage rug te behandelen. Hierbij kunt u denken aan een therapie met behulp van steunzolen, (medical) taping, ortheses, nagelbeugels en schoenadviezen. Een podotherapeut speelt daarnaast een belangrijke rol in de voetzorg voor mensen met diabetes. 

Een impressie van Podotherapie

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Wanneer naar de podotherapeut?

Pijn of vermoeidheid in uw voeten of benen is altijd een reden om een afspraak te maken bij de podotherapeut. Hieronder vindt u een overzicht van veelvoorkomende klachten in de praktijk. Herkent u een van deze klachtenbeelden? Dan kan het raadzaam zijn om een afspraak te maken.

Wordt podotherapie vergoed door mijn zorgverzekering?

Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De hoogte van uw vergoeding hangt dus af van het aanvullende pakket dat u gekozen heeft. Op onze vergoedingenpagina kunt u terecht voor een overzicht van alle vergoedingen voor podotherapie en steunzolen.

Bekijk het vergoedingenoverzicht
Podotherapeut Voetencentrum Wender

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?

Anderen bekeken ook:

Wij zijn aangesloten bij: