Wratten behandelen

Wratten op of onder uw voet kunnen voor klachten zorgen. Zo kan een wrat onder de voet een pijnlijke plek worden wanneer u erop loopt. De podotherapeut kan deze wratten voor u behandelen. Voetwratten zijn over het algemeen hardnekkig. Vaak worden wratten aangestipt door de huisarts of doktersassistente met behulp van stikstof. Merkt u onvoldoende resultaat van deze behandeling, dan kan de podotherapeut de wrat behandelen met behulp van monochloorazijnzuur.

Altijd een stap verder.

Hoe wordt een voetwrat behandeld?

Monochloorazijnzuur is een middel waarmee hardnekkige wratten goed behandeld kunnen worden. Wratten worden veroorzaakt door het papillomavirus. Monochloorazijnzuur vernietigt de cellen die dit virus bij zich dragen, waardoor het lichaam in staat is deze cellen op te ruimen. Bij minder hardnekkige wratten kan de podotherapeut ook een ander middel gebruiken. De behandeling wordt vaak enkele keren herhaald, totdat de wrat volledig verdwenen is.

Vind een podotherapeut bij u in de buurt

Kosten behandeling voetwrat

Bekijk onze tarievenlijst om te zien wat de kosten zijn voor behandelen van voetwratten. In veel gevallen wordt podotherapie grotendeels vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. Raadpleeg ons vergoedingenoverzicht om te kijken welk deel van de kosten u vergoed krijgt.

Bekijk het vergoedingenoverzicht
Podotherapeut Voetencentrum Wender

Wilt u een wrat laten behandelen?

Anderen bekeken ook:

Wij zijn aangesloten bij: